Heb je recht op de zwaarwerkregeling Bouw & Infra? Dan kan je nu in Mijn Bouwpensioen berekenen wat dit voor de hoogte van jouw pensioen betekent. De zwaarwerkuitkering kan maximaal 3 jaar voor je AOW-leeftijd ingaan. 

Misschien twijfel je of de uitkering voldoende voor jou is. Daarom kan je in ‘Mijn Bouwpensioen’ vanaf nu zien hoe jouw pensioen kan aansluiten op de uitkering. Hiervoor klik je op ‘Plan uw pensioen’. Je kunt:

  • eerst je uitkering laten ingaan, en aansluitend je pensioen;
  • je pensioen tegelijk laten ingaan met de uitkering;
  • tijdens de uitkering een lager pensioen ontvangen, en aansluitend op de uitkering een hoger pensioen.

Stop je eerder met werken? Dan wordt je pensioen wat lager. Je stopt namelijk eerder met het opbouwen van pensioen. Laat je jouw pensioen eerder ingaan? Dan wordt je pensioen dat je iedere maand ontvangt nog iets lager. Je ontvangt jouw pensioen dan over een langere periode.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij een vakbondsconsulent. Ook als je geen lid bent van een vakbond. De contactgegevens van de vakbondsconsulenten vind je via deze link