De zwaarwerkregeling Bouw & Infra bestaat al sinds begin 2021. Toch leven er nog voldoende vragen en zijn er soms onduidelijkheden. In deze serie nieuwsberichten leggen we je uit hoe het precies zit. 

Wat wel mag en wat niet
Als je de zwaarwerkregeling start, maximaal drie jaar voor je AOW, stop je met je baan in de bouw of infra. Vanaf het moment dat je je eerste uitkering krijgt is het niet langer toegestaan om betaald te werken. Wat wel mag is vrijwilligerswerk doen waar je een vergoeding voor ontvangt. De vrijwilligersvergoeding bedraagt in 2024 maximaal 210 euro per maand en maximaal 2.100 euro per jaar. Dus als je het leuk vindt en kan, doe dan vrijwilligerswerk. Dat is nog mooi werk ook.

Meer informatie en contact
Meer informatie over de zwaarwerkregeling vind je op deze website. Je hr-collega, werkgever, pensioenadviseur, financieel adviseur of vakbondsconsulent kan je verder helpen. Ook wanneer je geen lid bent van een vakbond kan de vakbondsconsulent je helpen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld contact opnemen met FNV Bouwen en Wonen of CNV. Voor meer vragen kan je natuurlijk ook terecht bij je werkgever.

Contactgegevens CNV
Telefoon: 030-7511007
E-mail: cnvbouwconsulenten@cnv.nl

Contactgegevens FNV Bouwen en Wonen
Telefoon: 088-3680296
E-mail: Via deze website zijn de e-mailadressen van de vakbondsconsulenten bij jou in de buurt te vinden.