De zwaarwerkregeling Bouw & Infra biedt bouwplaats- en uta-medewerkers de mogelijkheid om, onder voorwaarden, maximaal drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen met werken. Maar wat als je langdurig ziek bent? Kun je dan ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling? Ook als je langdurig ziek bent, kun je gebruikmaken van de zwaarwerkregeling. Het is alleen niet in alle gevallen financieel verstandig om dit te doen.
Als je ziek bent en nog niet in staat bent te re-integreren, kan het nadelig zijn om gebruik te maken van de zwaarwerkregeling. Eén van de redenen is omdat je dan minder lang pensioen opbouwt. Zodra je wel kunt re-integreren, maar dit liever niet wilt, kun je er alsnog voor kiezen om gebruik te maken van de regeling en te stoppen met werken. Belangrijk is dat het jouw keuze is om wel of geen gebruik te maken van de zwaarwerkregeling. Twijfel je? Maak dan een afspraak met de vakbondsconsulent om te bespreken wat voor jou de beste keuze is.
Meer informatie en contact
Meer informatie over de zwaarwerkregeling vind je op deze website. Je hr-collega, werkgever, pensioenadviseur, financieel adviseur of vakbondsconsulent kan je verder helpen.
Ook wanneer je geen lid bent van een vakbond kan de vakbondsconsulent je helpen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld contact opnemen met FNV Bouwen en Wonen of CNV. Voor meer vragen kun je natuurlijk ook terecht bij je werkgever.
Contactgegevens CNV
Telefoon: 030-7511007
E-mail: cnvbouwconsulenten@cnv.nl
Contactgegevens FNV Bouwen en Wonen
Telefoon: 088-3680296
E-mail: Via deze website zijn de e-mailadressen van de vakbondsconsulenten bij jou in de buurt te vinden.