De zwaarwerkregeling bestaat al sinds begin 2021. Toch leven er nog voldoende vragen en zijn er soms onduidelijkheden. In deze serie nieuwsberichten leggen we je uit hoe het precies zit. Deze keer: 

Dit kun je doen om rond te komen
Vaak genoeg horen we dat de zwaarwerkuitkering niet genoeg is om eerder te kunnen stoppen met werken. Het idee leeft dat je van ongeveer 22.000 euro per jaar moet rondkomen. Dat is niet waar. Dit is alleen het bedrag van je zwaarwerkuitkering. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om je pensioen naar voren te halen. Dat gaat dan tegelijk met de zwaarwerkregeling in waardoor je een hoger maandinkomen hebt. Wel gaat je pensioenbedrag per maand omlaag.

Er zijn nog andere mogelijkheden die voor jou interessant kunnen zijn. Wil je weten welke? Neem contact op met je pensioen- of vakbondsconsulent.

Meer informatie en contact
Je pensioen-/financieel adviseur of vakbondsconsulent kan je verder helpen. Ook wanneer je geen lid bent van een vakbond, kan de vakbondsconsulent je helpen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld contact opnemen met FNV Bouwen en Wonen of CNV Vakmensen. Voor meer vragen kan je natuurlijk ook terecht bij je werkgever.

Contactgegevens CNV Vakmensen
Hieronder de contactgegevens van de vakbondsconsulenten binnen CNV Vakmensen:
Telefoon: 030-7511007
E-mail: cnvbouwconsulenten@cnvvakmensen.nl

Contactgegevens FNV Bouwen en Wonen
Hieronder de contactgegevens van FNV Bouwen en Wonen:
Telefoon: 088-3680296
E-mail: Via deze website zijn de e-mailadressen van de vakbondsconsulenten bij jou in de buurt te vinden.