De zwaarwerkregeling biedt bouwplaats- en uta-medewerkers die werken onder de cao Bouw & Infra de mogelijkheid om, onder voorwaarden, maximaal drie jaar voor de AOW-leeftijd te stoppen met werken. Een van de voorwaarden is dat je in de laatste 25 jaar minstens 20 jaar in de bouw- en infrasector moet hebben gewerkt onder de cao Bouw & Infra. Maar wat als je ook een aantal jaren in een andere sector hebt gewerkt onder een andere cao? Kun je dan ook gebruik maken van de zwaarwerkregeling?

Welke cao’s tellen mee?
Een veelgestelde vraag is dan ook of alleen de jaren gewerkt onder de cao Bouw & Infra meetellen. Het antwoord op deze vraag is ‘nee’. Ook de gewerkte jaren onder de volgende cao’s tellen mee voor het vereiste van minstens 20 jaar gewerkt onder de cao Bouw & Infra in de laatste 25 jaar:

  • cao Afbouw
  • cao Timmerindustrie
  • cao voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven

De cao-partijen in deze sectoren hebben hierover afspraken met elkaar gemaakt. 

Meer informatie en contact
Meer informatie over de zwaarwerkregeling vind je op deze website. Je hr-collega, werkgever, pensioenadviseur, financieel adviseur of vakbondsconsulent kan je verder helpen. Ook wanneer je geen lid bent van een vakbond kan de vakbondsconsulent je helpen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld contact opnemen met FNV Bouwen en Wonen of CNV Vakmensen. Voor meer vragen kan je natuurlijk ook terecht bij je werkgever.

Contactgegevens CNV Vakmensen
Telefoon: 030-7511007
E-mail: cnvbouwconsulenten@cnvvakmensen.nl

Contactgegevens FNV Bouwen en Wonen
Telefoon: 088-3680296
E-mail: Via deze website zijn de e-mailadressen van de vakbondsconsulenten bij jou in de buurt te vinden.