De maandelijkse bruto uitkering in 2024 is 1.939,32 euro. Dit geldt bij een fulltime dienstverband en is inclusief vakantiegeld. Ieder jaar op 1 januari wordt de uitkering verhoogd met hetzelfde percentage als waarmee de lonen in de cao zijn verhoogd in het voorgaande jaar.

Hoeveel ontvangt de medewerker netto?
Dit hangt af van de belasting die op de uitkering wordt ingehouden. De medewerker kan gebruik maken van loonheffingskorting. Dan betaalt hij minder belasting. Let op! De loonheffingskorting mag voor één uitkering (of salaris) worden gebruikt. Ontvangt de medewerker naast de zwaarwerkuitkering bijvoorbeeld ook een pensioenuitkering? Dan mag de loonheffingskorting op één van deze twee uitkeringen worden toegepast. Kijk op: Loonheffingskorting – hoe vraag ik die aan? (belastingdienst.nl)

In de voorlopige toekenning van de zwaarwerkuitkering ziet de medewerker het nettobedrag zonder loonheffingskorting. Stuurt hij later een loonbelastingverklaring op? Dan ziet hij het nettobedrag met loonheffingskorting in de definitieve toekenning of op de volgende betaalspecificatie.

Bedragen per maand (2024)*
Bruto bedrag zwaarwerkuitkering €1.939,32
Netto zonder loonheffingskorting €1.120,82
Netto met loonheffingskorting €1.400,98
* Bij een fulltime dienstverband voordat de medewerker stopt met werken